Jääkarhu SP -3666 - Historia

Jääkarhu SP -3666 - Historia


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Jääkarhu

(SP-3666: s. 8835; 1,353'3 "; b. 49 ', toht. 23'1", s. 12 k.
cpl. 86)

Jääkarhu (SP-3666) rakennettiin vuonna 1918 Baltimore Dry Dock and Shipbuilding Co., Baltimore, Md. ja otettiin käyttöön Baltimoressa 3. joulukuuta 1918, luutnantti kom. Komentaja Richard Russell Lukens, USNRF.

NOTS: n tehtäväksi jääkarhu purjehti 19. joulukuuta 1918 täydellä korvalla yleisiä armeijan tarvikkeita Yhdysvaltain Expeditionary Forceille Ranskassa. Hän ladasi lastinsa La Pallieessa, Verdunissa, Bordeaux'ssa ja Paulliaessa ennen kuin palasi Yhdysvaltoihin 3. helmikuuta 1919.

Jääkarhu poistettiin käytöstä New Yorkissa 10. maaliskuuta 1919 ja palautettiin USSB: lle.


Sopeutuminen

Jääkarhun elinkaari on läheisesti sidoksissa merijään. Jääkarhut luottavat jään matkustaa, metsästää hylkeitä, kasvattaa ja joissakin tapauksissa den. Tutkijat uskovat, että jääkarhut eivät todennäköisesti selviydy, jos jäättömät jaksot ylittävät paasto-kykynsä (220 päivää), erityisesti alueilla, joilla ei ole vaihtoehtoista saalista.

Jääkarhut ovat vahvoja uimareita ja sukeltajia, joiden avulla he voivat uida yhdestä jäälautasta toiseen. Mutta kuinka pitkälle he voivat uida. Pitkät uinnit ovat erityisen vaarallisia nuorille pennuille.


Jääkarhu SP -3666 - Historia

Yksi pieni fossiili, yksi valtava askel jääkarhun evoluutioon
Huhtikuuta 2010

Ilmastonmuutokseen liittyvänä sumeana ja julmana julistelapsena jääkarhut saavat paljon lehdistöä, olipa kyseessä sitten jokin niin yksinkertainen asia kuin poikanen syntymä eläintarhassa tai poliittinen kuin jääkarhun osien kaupan kieltäminen. Viime kuussa kuitenkin nähtiin jääkarhutarina erilaisesta kaltaisesta — tarina karhujen evoluutiosta menneisyydestä, jolla on vaikutuksia niiden evoluution tulevaisuuteen. Jääkarhut ovat osoittautuneet kehittyneensä yllättävän nopeasti vastauksena aiempiin ilmastonmuutoksiin. Tässä tarkastellaan erilaisia ​​todisteita, jotka johtivat tutkijat tähän johtopäätökseen.

Missä on evoluutio?
Vuonna 2004 tutkijat löysivät Norjan rannikkokallioista säilyneen jääkarhun fossiilin. Se oli leuan vasen alaosa, joka sisälsi edelleen hampaan. Ja vaikka tämä ei ehkä kuulostakaan paljoakaan jatkettavaa tietoa, yksittäisellä fossiililla olisi paljon sanottavaa jääkarhun kehityksestä.

Jääkarhun leukaluun fossiili, joka paljasti niin paljon jääkarhujen historiasta.

Leukaluun muodon perusteella tutkijat olivat varmoja, että se kuuluu aikuiselle urospuoliselle jääkarhulle. Kalliokerrokset, joihin se upotettiin, sekä muut dating -tekniikat viittaavat siihen, että se on 110 000–130 000 vuotta vanha ja#151 vanhempi kuin mikään muu tunnettu jääkarhun fossiili. Pelkästään tämä päivämäärä on mielenkiintoinen, koska aiemmat arviot jääkarhujen alkuperästä ovat vaihdelleet 70 000: sta yli miljoonaan vuoteen. Mutta uuden fossiilin iän perusteella voimme päätellä, että jääkarhun sukulinjan on oltava yli 110 000 vuotta vanha. Anatomia ja kivet, joissa leukaluu säilyi, antoivat hyödyllistä tietoa —, mutta fossiililla oli vieläkin tehokkaampi todiste: DNA.

DNA hajoaa ajan myötä, mutta uusien tekniikoiden avulla tutkijat voivat vetää nämä sirpaleiset DNA-bitit eräistä hyvin säilyneistä fossiileista, kopioida palaset ja koota ne uudelleen erittäin hyväksi arvioksi alkuperäisestä geneettisestä sekvenssistä. Kansainvälinen tutkijaryhmä käytti näitä tekniikoita jääkarhun leukaluun DNA: han ja ilmoitti havainnoistaan ​​viime kuussa. He olivat rekonstruoineet karhun mitokondrio -DNA: n sekvenssin ja#151 lyhyen DNA -silmukan, joka on sijoitettu solun "voimanpesä" -organelleihin, mitokondrioihin. Muinaisen mitokondrio -DNA: n oli tutkijoiden helpompi työskennellä kuin karhun päägenomilla (joka sijaitsee ytimessä), koska jokainen solu sisältää monia kopioita mitokondrioiden DNA: staan ​​ja vain yhden kopion sen ydingenomista.

Tutkijat vertasivat fossiilisten DNA -sekvenssiä erilaisten nykykarhulajien ja sukupuuttoon kuolleiden luolakarhujen sekvensseihin. He käyttivät näitä sekvenssejä rekonstruoidakseen eläinten sukupuun. Kuten odotettiin, nykyaikainen ja muinainen jääkarhun DNA muodosti tiukan ryhmän, klaadin ja#151 ja että se oli lähinnä sukua Kaakkois -Alaskan ruskeille karhuille.

Tutkittuaan jo fossiilin anatomiaa, stratigrafiaa ja mitokondrio -DNA: ta (samoin kuin molekyylikello siinä DNA: ssa) tutkijaryhmä tutki vielä yhden fossiilista löydetyn todisteen: atomeja, jotka muodostavat hampaan, joka on upotettu leukaluun. Organismien ruokavalio vaikuttaa voimakkaasti atomeihin, jotka kerääntyvät sen kehoon, ja erityisesti atomien suhteisiin, joilla on eri määrä neutroneja. Tutkimalla karhun hampaan hiiltä ja typpeä tutkijat löysivät suhteet, jotka olivat juuri sitä mitä odotimme havaitsevan karhusta, joka saa ravintoaan merenelävistä! Vain noin 20000 vuotta sen jälkeen, kun ne erosivat metsässä elävistä ruskeista karhuista, jääkarhut olivat jo kehittäneet erottuvan merielämänsä. Suurelle nisäkkäälle tämä on kiihkeää kehitystä!

Tämä jääkarhujen nopea kehitys on saattanut liittyä tuolloin tapahtuneisiin ilmastonmuutoksiin. Jääkarhun ja karhun sukuhaara jakautui jääkauden aikana. Tämä on saattanut tarjota ekologisen ympäristön mereneläviä syövän, jäätä rakastavan jääkarhun elämäntavan kehittymiselle. Hiljattain muodostettu jääkarhulinja selviytyi yhden lämpimän jäävuorien välisen ajan, ennen kuin se syöksyi takaisin toiseen jääkauteen.

Tietysti planeetta lämpenee jälleen — tällä kertaa ihmisten toimien vuoksi. Selviävätkö jääkarhut? Vastaus ei ole selvä, mutta uusi tutkimus valaisee asiaa. Tiedämme nyt, että jääkarhut ovat kehittyneet yllättävän nopeasti aiemmin. Kuitenkin nykyään maapallo lämpenee paljon nopeammin kuin koskaan ennen —, ja muutoksen ennennäkemätön vauhti vaikeuttaa hitaasti lisääntyvien organismien, kuten jääkarhujen, kehittymistä. Yksi asia on varma: tietäen enemmän siitä, miten jääkarhut ovat reagoineet ilmastonmuutokseen evoluutiossaan, se voi auttaa meitä selvittämään, kuinka auttaa heitä selviytymään tulevaisuuteen.

    Lindqvist, C., Schuster, S. C., Sun, Y., Talbot, S. L., Qi, J., Ratan, A.,. . . Wiig, ja#216. (2010). Pleistotseenileuan täydellinen mitokondriogenomi paljastaa jääkarhun alkuperän. Proceedings of the National Academy of Sciences, USA. 107 (11): 5053-5057.

alkaen Tieteellinen amerikkalainen

Evolution -resurssien ymmärtäminen:

Keskustelu- ja jatkokysymykset

    Listaa ainakin neljä erilaista näyttöä siitä, että tutkijat pystyivät keräämään jääkarhun fossiileista. Kuvaile jokaiselle lyhyesti, mitä tämä todiste ehdotti fossiilisen tai jääkarhun kehityksestä.

. Onko tämän artikkelin päätelmä — jääkarhuista ja ilmastonmuutoksesta — ristiriidassa yllä olevan artikkelin päätelmien kanssa? Miksi tai miksi ei?

. Tutkijat käyttivät parsimonin periaatetta yhdessä mitokondrioiden DNA -sekvenssien kanssa rakentaakseen yllä olevassa artikkelissa esitetyn puun. Mikä tekisi tutkijoista mieluummin jäsentämisperiaatteen perusteella tämän puun kuin muut mahdolliset puut? Varmista, että vastauksesi viittaa DNA -sekvensseihin.

    Mikä jääkarhujen sekvenssi eroaa eniten jääkarhun vertailusekvenssistä? Millaisen evoluution selityksen voisit antaa sille, miksi tämä sekvenssi on erilainen?

Aiheeseen liittyvät oppitunnit ja opetusresurssit

    : Tässä verkkopohjaisessa moduulissa luokille 6-12 oppilaat perehtyvät kladistiikkaan, joka järjestää eläviä olentoja yhteisten syntyperien ja evoluutiosuhteiden perusteella.

: Tämä interaktiivinen ja houkutteleva verkkotoiminta, luokat 9-12, vertaa kädellisten mitokondriogenomien mutaatioiden määrää esi-isien ja sukulaisuuden määrittämiseksi.

    Eilperin, J. (2010, 19. maaliskuuta). Maailmanlaajuinen konferenssi hylkää tonnikalan ja jääkarhun kaupan kiellon. Washington Post.
    Haettu 2. huhtikuuta 2010 Washington Post.

oi bear clade mukautettu Lindqvist, C., Schuster, S. C., Sun, Y., Talbot, S. L., Qi, J., Ratan, A.,. . . Wiig, ja#216. (2010). Pleistotseenileuan täydellinen mitokondriogenomi paljastaa jääkarhun alkuperän. Proceedings of the National Academy of Sciences, USA. 107 (11): 5053-5057.

Lisätietoja maapallon muuttuvasta lämpötilasta on Understanding Global Change -sivustolla.


Jääkarhun syömisen vaarat

/> Jääkarhun lihan haltijoiden tulisi pitää mielessä mahdolliset kielteiset sivuvaikutukset, erityisesti A-hypervitaminoosi, ylimääräinen vitamiini, joka voidaan saada maksan syömisestä. (Josh Haner / The New York Times)

Tulevien jääkarhun lihan ystävien on pidettävä mielessä negatiivisten sivuvaikutusten mahdollisuus, erityisesti hypervitaminoosi A, ylimäärä vitamiinia, joka voidaan saada maksan syömisestä. (Josh Haner / The New York Times)

Kaikkiaan 8000 vuoden yhteisen historian aikana ihmiset ovat suhtautuneet jääkarhuun ihmetellen, kauhuissaan ja kiehtoen. Se on ollut henkiopas ja vihamielinen vihollinen, kauppahyvä ja moraalinen vertauskuva, ekologisen kriisin symboli ja elintarvikkeiden lähde. Karhun liha itsessään on täynnä assosiaatioita, jotka puhuvat kahden lajin välisistä vaikeista suhteista.

Parafrasoimalla ranskalaista totemismin analyytikkoa Claude Lévi-Straussia voitaisiin väittää, että pohjoisen alkuperäiskansoja ei oteta jääkarhuilla paitsi siksi, että ne ovat hengellisesti voimakkaita-"hyvä ajatella"-vaan myös siksi, että ne ovat fyysisesti voimakkaita-"hyvä syödä."

Koko arktisen historian ajan karhu on toiminut ruoana, vaikka useimmissa alkuperäiskansoissa valtaosa ruokavaliosta oli valaita, mursuja, hylkeitä, karibuja tai poroja. Tuntemattomat ruoat tai ainesosat, kuten karhunliha, iskevät länsimaisiin makuelämyksiin surrealistisiksi tai eksoottisiksi, ja uhanalaisten lajien tapauksessa niitä voidaan pitää myös poliittisesti virheellisinä - mutta syntymästämme lähtien meitä ympäröivä kulttuuri muokkaa ruoka -asetuksiamme ja näkemyksiämme normaalia tai hyväksyttävää.

Ruoka voi olla yhteenkuuluvuuden merkki, joka edistää ryhmän itsekuvaa ja johdonmukaisuutta. Suoraan ympäristöstään otettu ruoka symboloi paikkaa ja muodostaa yhteyden ihmisten historiaan. Tästä syystä jopa maissa, joissa jääkarhujen metsästys on kielletty, kuten Yhdysvalloissa, alkuperäiskansojen ryhmillä, joilla on perinne metsästää jääkarhuja, on sallittua metsästää niitä - ja muita merinisäkkäiden suojelulain soveltamisalaan kuuluvia eläimiä.

/> Inupiaqin metsästäjä ja jääkarhu, noin vuonna 1924. (Tämä kuva osoittaa itse asiassa, että Robert J. Flahertyn ”Nanook of the North” -tyyppinen mykkäelokuva on perinteisesti metsästetty, mutta kuvattiin Nomessa, Alaskassa.) Kongressin kirjasto.

Yhdessä karhun inhimillisen ulkonäön kanssa karhunlihan rikkaus ja sen harvinaisuus nykyaikaisissa ruokavalioissa näyttävät selittävän muiden kuin alkuperäiskansojen hylkäävän sen. Mutta kulinaariset mieltymyksemme ovat muuttuneet. 1800-luvun Pohjois-Amerikassa karhunliha (ei kuitenkaan jääkarhujen liha) oli vakiohinta. Asukkaat käyttivät myös karhun rasvaa muiden ruokien paistamiseen mieluummin kuin voita.

Toisin kuin keskiaikainen kuninkaallinen, joka piti jääkarhuja eläintarhoissa - tai myöhemmin eläintarhoissa - joka hemmotti harvinaisia ​​keräilyesineitä, tutkimusmatkailijoita ja valaanpyytäjiä, aina lähellä nälkää, kohteli valkoisia karhuja selviytymisannoksina.

Kuukausien ajan "karhu-naudanliha" oli usein ainoa ruokalaji näiden miesten ruokalistalla. Liha on kuitenkin paljon rasvaisempaa kuin naudanliha. Norjalaisen tutkimusmatkailijan Fridtjof Nansenin kapteeni Otto Sverdrup kutsui sitä "kuninkaalliseksi ruokalajiksi", ja tutkimusmatkailija itse arvioi jääkarhunpennun rinnan olevan herkullista. Tietenkin nälkä on aina ollut paras kastike ja se olisi voinut vaikuttaa kulinaarisiin mielipiteisiin.

"Taivas oli lähettänyt meille apua täydellisen ahdingon aikaan", eräs hädässä oleva muisteli jääkarhun tuulesta, "ja kiitollisuutemme tästä ihmeellisestä lahjasta näkyi ylivuotavassa onnessamme."

Tohtori Elisha Kent Kane oli saanut varauksensa yhdestä lukuisista etsinnöistä, jotka britit aloittivat Sir John Franklinin kadottua arktisella alueella, ja söi raakaa, jäädytettyä lihaa jääkarhun päästä, jonka hän oli tallentanut näytteeksi ja kutsunut sitä jumalauta. Hän kuvaili vähärasvaisten karhujen lihaa "maukkaimmaksi ruoaksi" ja "melko makeaksi ja helläksi", mutta hän varoitti hyvin syötetyistä karhusta, jotka tehtiin lähes syötäväksi kelpaamattomiksi "rasvaöljyn kyllästämisestä koko solukudokseen".

Tulevien asiantuntijoiden tulisi pitää mielessä negatiivisten sivuvaikutusten mahdollisuus.

"En välittänyt kokeilla miltä se maistui", kirjoitti englantilainen tutkija ja tiedemies William Scoresby, "sillä pelkäsin, että hiukseni muuttuvat harmaiksi ennen aikansa, sillä merimiehet ovat sitä mieltä, että jos he syövät sitä, se tekee hiuksista harmaat. "

Vakavampi on hypervitaminoosi A, ylimääräinen vitamiini, joka voidaan saada jääkarhujen, hylkeiden ja mursun maksan syömisestä. Vaikuttaessa keskushermostoon se voi aiheuttaa hiustenlähtöä, ihon kuorimista, synnynnäisiä vikoja, maksavaivoja, oksentelua, näön hämärtymistä ja jopa kuoleman. Yksi upseeri vannoi, ettei koskaan enää syö karhunmaksaa, vaikka kuinka houkuttelisi häntä, kun hänen miehistönsä osoitti oireita, jotka muistuttavat hiilimonoksidimyrkytystä. Alkuperäiskansat ovat jo pitkään olleet tietoisia tästä vaarasta, kuten myös tutkimusmatkailijat, vaikka jotkut eivät tunteneet pahempaa maksan syömisen jälkeen.

/> Varoitus jääkarhun maksan syömisestä, Yhdysvaltain laivaston selviytymiskäsikirjasta "The Naval Arctic Operations Handbook", 1949. Elimessä on A -vitamiinipitoisuuksia, jotka voivat olla myrkyllisiä ihmisille. (Kohteliaisuus Woods Hole Oceanographic Institution.)

Tutkimukset ovat osoittaneet, että terve aikuinen ihminen voi sietää 10 000 A -vitamiinia. Ongelmia tulee 25 000 - 33 000 yksikköä. Yksi kilo jääkarhun maksaan-nyrkkikokoinen palanen ja tuskin ateria-voi sisältää 9 miljoonaa yksikköä A-vitamiinia. Joidenkin tutkijoiden raportoima satunnainen maksatoksisuuden puute voidaan selittää eroilla iän, horrostilan ja ruokailutottumusten välillä karhu.

Yhtä paha on trikinoosi, loistauti, joka tarttuu syömällä sikojen tai luonnonvaraisten riistojen, mukaan lukien karhun, raakaa tai kypsentämätöntä lihaa. Oireita voivat olla kuume, lihaskipu ja väsymys sekä sydänlihaksen, keuhkojen tai aivojen tulehdus, jotka ovat johtaneet muutamiin kuolemiin.

Alkuperäiskansoja vältti jääkarhun maksa sen A -vitamiinipitoisuuden vuoksi, ja tutkimusmatkailijoiden ja valaanpyytäjien tavoin ruokkivat sitä vain koirilleen. Nykyaikaiset inuiitit ja inupiat arvostavat karhujen tai karhun osien makuja. Jotkut mieluummin jääkarhuja, eikä karhuja kiinni ulkona, koska ne maistuvat paremmalta. Cree pitää etu- ja takakäpälöitä (tukiq) parhaana syötävänä.

Monille Inupiatille jääkarhun liha on edelleen suosikki ateria ja arvostettu lahja. Nykyään, kun jääkarhu on tapettu, kylän radiokanavalle soitetaan ja pyydetään ihmisiä hakemaan. Metsästäjä yleensä pitää ihon, palkinnon ja hyödykkeen. Muu karhu on edelleen laajalti jaettu, merkki ryhmän identiteetistä ja solidaarisuudesta, eräänlainen arktinen yhteys. Toisin kuin valaanpyytäjät ja tutkimusmatkailijat, jotka pitivät sitä perus- tai viimeisenä keinona, alkuperäiskansat ovat aina pitäneet jääkarhun syömistä yhteisön vahvistuksena yhtä paljon kuin fyysistä ravintoa.

Kuten laajalle levinnyt ajatus, että eläinten osat, kuten veri, sydän tai kivekset, antavat voimaa niille, jotka nielevät niitä, ihmisen uutuushimo ja halu ymmärtää tuntematon maistelemalla ovat muokanneet ihmisen kulinaarista tutkimusta alusta alkaen. Ei ole yllättävää, että jääkarhun liha on löytänyt paikkansa fine dining -mahdollisuudessa maailmassa, jossa potentiaalisesti tappavat pufferfish -pääruoat ja kahvi jalostetaan siveltosuolessa.

Norjalainen ravintolaravintola André Grytbakk, hyväkuntoisen Husetin johtaja Longyearbyenissä, Huippuvuorella, ajoittain tarjoilee jääkarhupihvejä perunoilla tai siivun punaviinikastikkeessa. Hän tarjoaa myös karhunlihan välipalaa puolukan suolakurkkua. Koska se on "karkea liha", kokki suosittelee raskaan viinin kanssa, kuten täyteläinen Bordeaux, Husetin 1200 pullon luolasta.

Radisson Longyearbyenissä, joka pitää itseään maailman pohjoisimpana hotellina, antaa jopa todistuksia ruokailijoille, jotka ovat "syöneet (sic) jääkarhun kokonaan omalla vastuullaan". Nämä todistukset toimivat myös hotellin vastuuvapautuksina. Erään vieraan mukaan karhun lihaa keitetään kuusi tuntia ja paistetaan vielä kaksi, loisten tappamiseksi.

Arktinen gourmet -ruoanlaitto on edelleen poikkeus, mutta lomalla on merkitystä pohjoisessa. Kalkkunoita on vaikea löytää Alaskan Little Diomede -saarella, myrskyisässä Beringin salmen paljastumassa lähellä kansainvälistä päivämäärää. Tästä huolimatta saaristolaiset juhlivat kiitospäivää tarjoamalla yhteisiä paikallisia aterioita kyläkoulussa. Kuten monet Alaskassa, nämä Inupiat ovat edelleen suurelta osin riippuvaisia ​​meren runsaudesta - sinirapuista ja jousivalasta, hylkeestä, mursusta ja jääkarhusta, joita he voivat laillisesti metsästää. Oikein leikattu jääkarhu tuottaa jopa 500 kiloa lihaa, tarpeeksi ruokaa kymmenille vieraille.

On vaikea ennakoida, miten ruoka -asetukset muuttuvat. Jonain päivänä, kuten 1950 -luvun Montreal Gazette -kolumnissa arveltiin, eteläkannadalaiset kokit saattavat arvioida jääkarhun leikkauksia pihveille tai bearburgereille.

Siinä tapauksessa tai jos löydät itsesi Grytbakkin Husetista, älä epäröi. Hyvää ruokahalua! Nigiñaqsiruq! Kaivaa sisään!

Michael Engelhard on kirjoittanut esseekokoelman "American Wild: Explorations from the Grand Canyon to the Jäämeri" ja "Ice Bear: The Cultural History of a Arctic Icon", josta tämä artikkeli on poimittu. Hän asuu Fairbanksissa, Alaskassa, ja toimii eräoppaana arktisella alueella.


Mistä jääkarhut tulivat?

Jääkarhujen alkuperä on synkkä ja tulevaisuus epävarma. Yhdistyvätkö ne karhujen kanssa?

Jääkarhut ovat niin massiivisia, suosittuja ja ikonisia eläimiä, että luulisi, että olisimme jo kauan ymmärtäneet, mistä ne tulivat.

Jääkarhujen alkuperän määrittäminen on kuitenkin osoittautunut vaikeaksi.

Olemme kamppailleet paljastaaksemme, milloin heistä tuli heti tunnistettava valkoinen karhu, jonka tunnemme tänään, ja tiedämme vielä suhteellisen vähän siitä, mitä tapahtuu, kun jääkarhut ja heidän tummemmat serkkunsa tulevat yhteen ja ehkä jopa parittelevat.

On jo pitkään tiedetty, että jääkarhut ovat todellakin karhuja, jotka kuuluvat Ursideihin, nisäkäsperheeseen, johon kuuluu ruskeita ja mustia karhuja, sekä muita, kuten laiskiaisia ​​ja silmälaseja.

Se voi vaikuttaa ilmeiseltä. Mutta aivan viime aikoihin asti oli pitkäaikainen sekaannus jääkarhun lähimpien serkkujen pandan alkuperän ja suhteen suhteen, ja tutkijat keskustelivat siitä, oliko tämä laji lainkaan todellinen karhu, kunnes geneettiset tutkimukset vahvistivat sen.

Jääkarhujen alkuperän määrittäminen on ollut osittain vaikeaa, koska muinaisia ​​jääkarhun jäänteitä on löydetty vain vähän.

Joten tutkijat ovat kääntyneet tutkimaan karhujen genetiikkaa selvittääkseen, milloin ne eroavat toisistaan.

Yksi vuonna 2013 julkaistu tutkimus viittaa siihen, että pandat jakautuivat karhusta 8–38 miljoonaa vuotta sitten.

Mustat ja ruskeat karhut jakautuivat sitten ainutlaatuisiin sukuihin 1,5–6,5 miljoonaa vuotta sitten.

Ja jääkarhut erosivat ruskeista karhuista 130 000–650 000 vuotta sitten, ja he olivat yleisesti samaa mieltä siitä, että ne ilmestyivät ensimmäisen kerran pleistotseenissa, ja niiden on oltava vähintään 115 000 vuotta, vanhin tunnettu jääkarhun fossiili.

Esimerkiksi nykyään sukupuuttoon kuolleilla karhuilla, jotka asuivat joskus Irlannissa, oli jääkarhujen syntyperä, ehkä siksi, että menneisyydessä tapahtuneet muutokset jääjäässä, esimerkiksi jääneet jääkarhut tai hybridit saarella.

Myös Alaskan rannikolla sijaitsevilla saarilla elävillä karhuilla näyttää olevan jääkarhujen syntyperää.

Vuonna 2014 julkaistussa tutkimuksessa havaittiin myös houkuttelevia geneettisiä todisteita siitä, että karvat, jotka asuvat Himalajan vuorilla, kaukana arktisesta alueesta, ovat saattaneet olla peräisin jääkarhuista. Tämä ainutlaatuinen perintö olisi voinut tuottaa karhuja, jotka näyttävät ja käyttäytyvät hieman eri tavalla kuin alueen tavallisesti elävät karhut, vaikkakin alemmilla korkeuksilla. Ja nämä outot, korkealla sijaitsevat karhut voivat olla Yeti-legendan alkuperä, spekuloivat tutkimuksen suorittaneet tutkijat.

Karhujen kokous

Mitä tapahtuu, kun valkoiset ja ruskeat karhut kohtaavat, on vaikea vastata, koska se tapahtuu harvoin.

Jääkarhut tulevat maihin kesällä, ja joillakin Kanadan arktisilla alueilla on havaittu karhujen vaeltavan lauman jäällä. Mutta yleensä he elävät erillisissä elinympäristöissä, ja jääkarhujen ja karhujen parittumisesta on harvoja tapauksia.

Tämä voi kuitenkin tapahtua useammin, jos jääkarhu jäätikön luontaisessa elinympäristössä sulaa ja pakottaa enemmän karhuja rannalle ja pidemmäksi ajaksi.

Toistaiseksi on vain yksi hybridi jääkarhu ja karhu tunnetaan luonnosta. Huhtikuussa 2006 metsästäjä ampui outon näköisen karhun Nelson Headissa Banks Islandin eteläosassa Kanadan eteläosassa. Sen geenejä koskeva tutkimus paljasti sen olevan ruskea-jääkarhu-hybridi.

Eläintarhoista tiedetään tarkalleen 17 muuta, jotka ovat seurausta jääkarhuille syntyneistä karhuista ja aidoissa pidetyistä karhuista, jotka myöhemmin parittelivat. Ja tutkijat ovat tutkineet näiden hybridikarhujen ominaisuuksia.

He havaitsivat, että jääkarhuhybridit perivät molemmilta vanhemmilta piirteitä. Hybrideillä on näkyvät hännät, kuten jääkarhut, kun taas ruskeilla karhut ovat tuskin näkyviä. Niillä on pidemmät kaulat, jotka ovat tyypillisempiä jääkarhuille, mutta niissä on myös pieniä ruskeita karhuja muistuttavia olkapäät.

He perivät myös sekoitettuja piirteitä. Esimerkiksi kokonaiskokonaan ne kuuluvat suuremman jääkarhun ja pienemmän karhun väliin. Heidän päänsä on kooltaan ja muodoltaan paksumman karhun ja hoikamman jääkarhun välissä.

Karhun jalat ovat myös kiehtova sekoitus. Hybridien jalkojen pohjat ovat osittain karvan peitossa. Jääkarhun jalat on peitetty karvoilla eristääkseen ne jäältä, kun taas ruskeilla karhulla on karvaton pohja ja selvästi näkyvät varpaat.

Mutta kiehtovin on karhujen hiukset.

Poikkileikkauksena katsottuna karhunkarvan varsi on joko kiinteä tai täynnä pieniä onttoja alueita riippuen siitä, missä karva on karhun kehossa.

Jääkarhun karva on lähes täysin ontto, ja sen ytimessä on suuria tyhjiä alueita. Hybridien hiukset olivat osittain onttoja.

Käyttäytymistieteellisesti näillä kahdella hybridillä on paljon yhteistä jääkarhujen kanssa.

Näiden karhujen olemassaolo osoittaa, että lähellä olevat jääkarhut ja karhut voivat ja voivat paritella.

Lisäksi niiden ominaisuuksien yhdistelmän lisäksi ne ovat hedelmällisiä.

Todennäköisyys sen esiintymiselle voi olla pieni, mutta se lisää mahdollisuutta, että tulevaisuudessa lämpimämpi maailma, jossa on vähemmän merijäätä, jääkarhu ja karhu, voi silti lisääntyä jatkuvasti.

Tämä voi joko luoda uuden hybridilajin tai jääkarhut ja karhut voivat sulautua jälleen korjaamaan halkeaman, joka johti jääkarhujen alkuperään.


Faktoja KidZone -eläimistä Jääkarhu

Arvioitu maailmanlaajuinen talvi
jääkarhujen jakautuminen (vaaleanharmaa).
Jääkarhut ovat levinneet useimpiin
pohjoisen pallonpuoliskon jääpeitteiset meret.

Jääkarhu tai meri/jääkarhu ovat maailman suurimpia saalistajia. Niitä löytyy Articista, Yhdysvalloista (Alaska), Kanadasta, Venäjältä, Tanskasta (Grönlanti) ja Norjasta. Kukin näistä maista joko kielsi metsästyksen tai vahvisti säännöt siitä, kuinka monta jääkarhua voidaan metsästää sen rajojen sisällä. Nämä säännöt auttavat pitämään jääkarhupopulaatiot vakaina. Nykyään 25 000–40 000 jääkarhua vaeltaa arktisella alueella.

Huomaa: Tämän sivun valokuvat ovat peräisin clipart -CD -levyiltä, ​​joita voidaan käyttää opetuksellisilla Internet -sivustoilla ja kouluprojekteissa, tai katsojien tekemät kuvat.
Voit käyttää sitä vapaasti kirjaraporteissa tai henkilökohtaisella verkkosivustollasi.

Noin neljän tai viiden vuoden ikäisenä naaraspuolinen jääkarhu voi alkaa saada vauvoja. Heillä on yleensä vain kaksi pentua ja heillä on nämä vauvat luolassa, jonka he ovat kaivanneet suureen luntaan. He pysyvät siellä talven yli ja tulevat ulos keväällä vauvojen kanssa.

Vauvat ovat paljon pienempiä kuin ihmisvauvat syntyessään. Ne ovat rotan kokoisia ja painavat hieman yli kilon. Ne voivat kasvaa täysikokoisiksi vuodessa, jos heillä on paljon ruokaa.

Pari jääkarhupentuja.
kuva: Yhdysvaltain kala ja villieläimet

Urospuoliset jääkarhut voivat kasvaa 10 metriä pitkäksi ja painaa yli 1400 kiloa. Naaraat saavuttavat seitsemän jalkaa ja painavat 650 kiloa. Luonnossa jääkarhut elävät jopa 25 -vuotiaiksi.

Huolimatta ajatuksistamme jääkarhun turkki ei ole valkoinen. Jokainen hiukset on kirkas ontto putki. Jääkarhut näyttävät valkoisilta, koska jokainen ontto karva heijastaa valoa. Aurinkoisina päivinä se vangitsee auringon infrapunalämmön ja pitää karhun lämpimänä 98 asteen lämpötilassa (kun he lepäävät).

Jääkarhun turkki on öljyinen ja vettä hylkivä. Karvat eivät mattele märkänä, jolloin jääkarhut voivat ravistella helposti vettä ja jäätä, joka voi muodostua uinnin jälkeen.

Turkin alla jääkarhun iho on todella musta - musta iho imee auringon lämmön ja auttaa heitä pysymään lämpiminä.

Jääkarhujen ihon alla on myös 4 tuuman rasvakerros. Tämä estää heitä menettämästä lämpöä. Itse asiassa, jos katsot jääkarhua infrapunakameralla, ne ovat melko lähellä näkymättömiä (toisin sanoen ne eivät luovuta lämpöä!)

Pienin jalkatyyny on eturata
ja suurempi on takaraita.

Jääkarhuilla on leveät etutassut ja hieman nauhoitetut varpaat, jotka auttavat heitä uimaan. He meloivat etujaloillaan ja ohjaavat takajaloillaan. Käpytyynyt, joiden pinnat ovat karkeita, estävät jääkarhujen liukumista jäälle.

Jääkarhujen tiedetään uivan 100 mailia (161 kilometriä).

Jääkarhut syövät pääasiassa hylkeitä. He lepäävät usein hiljaa hylkeen hengitysreiän päällä jäässä odottaen, että vedessä oleva hylje tulee pintaan. Kun tiiviste tulee ylös, karhu joustaa ja upottaa rosoiset hampaansa tiivisteen päähän.

Heillä on erityinen maksa, jonka avulla he voivat käsitellä kaiken syömänsä hylkeenrasvan - hylkeet varastoivat sokeriinsa paljon A -vitamiinia, jonka ansiosta he voivat selviytyä ja kasvaa nopeasti. Jääkarhun maksa sisältää 10 kertaa enemmän A -vitamiinia kuin mikään muu eläin maan päällä - heidän maksansa on kehittynyt siten, että he voivat käsitellä ja syödä kaiken tarvittavan hylkeen, jonka he tarvitsevat pysyäkseen hengissä.

Joskus jääkarhu jahtaa saalistaan. Se voi nähdä sinetin makaavan lähellä hengitysreikäänsä ja liikkua hitaasti sitä kohti, sitten ladata sitä, purra päätään tai tarttua siihen massiivisilla kynsillään. Jääkarhu voi metsästää myös uimalla jään alla.

Ihminen on jääkarhu vain saalistaja. Vauva jääkarhut usein nälkää. Itse asiassa 70 prosenttia ei elä kolmatta syntymäpäiväänsä. Joskus hylkeitä on vaikea löytää, varsinkin kesällä, kun jää on sulanut. Kaikkialla arktisella alueella ihminen siirtyy kaivamaan öljyä ja hiiltä, ​​ja jääkarhulla on vähemmän tilaa elää. Öljyvuodot voivat olla erittäin vaarallisia. Karhu, jonka turkki on öljyinen, ei voi säätää kehon lämpötilaa kunnolla. Jos karhu syö öljyä hoidon aikana, se voi kuolla.

Ihmisen aiheuttama saastuminen on myös kuolinsyy. Epäpuhtaudet keskittyvät elintarvikeketjun jokaisessa vaiheessa. Lopulta, kun jääkarhu syö hylkeen ja se voi olla hengenvaarallinen.

Jääkarhuja pidetään merinisäkkäinä - aivan kuten hylkeitä, valaita ja delfiinejä. Vaikka jääkarhut liittyvät sukukarhuun, ne ovat kehittyneet ajan myötä asumaan kylmissä pohjoisissa arktisissa ilmastoissa. Niiden populaatio on laskussa ja niitä pidetään " haavoittuvina " lajeina.


kuva: Yhdysvaltain kala ja villieläimet

Jääkarhujen suojaaminen ei ole vain mukavaa. Heidän ruumiinsa on hyvin erilainen kuin useimpien nisäkkäiden - he kykenevät käsittelemään suuria määriä rasvaa (tiivisteitä) ja kykenevät menettämään ja saamaan suuria määriä painoa vuoden aikana aiheuttamatta terveysongelmia. Tutkijat tutkivat niitä nähdäkseen, voivatko he tarjota avaimen ihmisten sairauksiin, kuten diabetekseen ja sydänsairauksiin!


Suositeltavaa lukemista

Arktinen ilmastonmuutos

Arktisella alueella tapahtuva ei jää arktiselle alueelle. Arktinen alue lämpenee nopeammin kuin mikään muu maapallon alue, ja maailma tuntee jo vaikutukset.

Yhteisöt

WWF tekee yhteistyötä arktisen alueen yhteisöjen kanssa auttaakseen heitä käsittelemään ilmastonmuutoksen vaikutuksia, tukemaan tutkimusta ja tuomaan pohjoisia tarinoita maailmanlaajuiselle yleisölle.

Saat päivityksiä WWF: n arktisesta ohjelmasta

Tulevaisuuden rakentaminen, jossa ihmiset elävät sopusoinnussa luonnon kanssa.

Twitter Youtube

© 2021 WWF - World Wide Fund for Nature © 1986 Panda Symbol WWF - World Wide Fund for Nature (aiemmin World Wildlife Fund) ® "WWF" on WWF: n rekisteröity tavaramerkki
sivuston tekijä biome creative


Iho, korvat ja häntä: pysyy lämpimänä

Jääkarhujen pitämiseksi lämpiminä mustalla iholla on paksu rasvakerros, joka voi olla jopa 11,4 senttimetriä (4,49 tuumaa).

Vedessä he luottavat enemmän rasvakerrokseen pitääkseen lämpimänä märkä turkki on huono eristin. Tästä syystä karhuäidit ovat haluttomia uimaan nuorten pentujen kanssa keväällä - pennuilla ei vain ole tarpeeksi rasvaa.

Heidän ihonsa ei ole ainoa asia, joka pitää heidät lämpiminä - heidän korvansa ovat pienet ja pyöreät ja hännät lyhyet ja kompaktit säästämään mahdollisimman paljon lämpöä.


Luonnonhistoria

Ursidit ovat pääasiassa pohjoisen lauhkean alueen eläimiä ja niitä löytyy kauempana pohjoista kuin muita nisäkkäitä. Arktinen kettu löytyy kauas pohjoisesta maalla, mutta jääkarhu vaeltaa säännöllisesti merijään satojen kilometrien päässä rannasta. Afrikasta ja Australiasta puuttuu karhuja kokonaan. Etelä -Amerikan Andien vuoriston silmälasikarhu on ainoa päiväntasaajan eteläpuolella elävä laji.

Vaikka karhut ovat ulkonäöltään kömpelöitä, ne voivat liikkua yllättävän nopeasti jopa tiheän peitteen läpi, mikä vaikeuttaisi vakavasti ihmistä tai hevosta. Heidän näkö- ja kuuloaistinsa ovat kuitenkin heikosti kehittyneet, ja suurin osa metsästyksestä tapahtuu hajujen avulla. Jotkut, kuten mustat ja silmälasit, ovat vahvoja kiipeilijöitä, ja kaikki ovat vahvoja uimareita, etenkin jääkarhu. Karhut eivät yleensä kommunikoi äänellä ja ovat yleensä hiljaisia, mutta ne murisevat ajoittain ruokkiessaan, kun toinen karhu tai ihmiset haastavat heidät ja kilpailevat puolisoista.

Lukuun ottamatta lihansyöjääjääkarhua ja kasvissyöjäpandaa, ursidit ovat kaikkiruokaisia ​​ja kuluttavat monia esineitä, jotka näyttävät pieniltä niin suurikokoiselle eläimelle. Muurahaisia, mehiläisiä, puiden siemeniä, juuria, pähkinöitä, marjoja, hyönteisten toukkia, kuten muruja, ja jopa herkullista koiranhammasta violettia syödään. Monet karhut nauttivat hunajasta, ja tästä syystä auringonkarhua kutsutaan joskus ”hunajakarhuksi”. Karhun saalista ovat jyrsijät, kalat, peurot, siat ja hylkeet. Grizzlies (karhun Pohjois -Amerikan alalaji, Ursus arctos) ovat tunnettuja taitavasta kalastuksesta lohen kutujen aikana. Jääkarhun ruokavalio määräytyy arktisen ympäristön mukaan, koska sen alueella kasvaa vähän kasvillisuutta. Aasian laiskiainen karhu (Melursus ursinus) ilahduttaa erityisesti termiittipesien ryöstämisessä ja tuhoamisessa, termiittien ja toukkien imemisessä suppilomaisilla huulillaan. Jättiläispandalla on erityinen luusto, joka muodostuu etujaloista, joka toimii kuudennena numerona ja on vastakkainen viiden muun numeron kanssa, joten se on hyödyllinen bambun käsittelyssä.

Useimmat karhut, mukaan lukien Amerikan ja Aasian mustat karhut (Ursus americanus ja U. thibetanus), syödä suuria määriä ruokaa ennen kuin astut luolaan syvään uneen talvella. The polar bear digs a den in the snow, whereas grizzlies build large mounds of dirt in front of their dens. Bears, however, lack the physiological characteristics (lower heart rate, body temperature, breathing rate, and blood pressure) exhibited by animals that truly hibernate.

Male polar bears sometimes aggregate otherwise bears are solitary, except during the mating season. Then they tend to congregate, pair off, and mate in seclusion. The male leaves the female soon after mating and plays no role in raising the young. Gestation periods vary, the fertilized egg remaining dormant in the uterus ( delayed implantation), which ensures the birth of young while the female is in the winter den and guarantees that the cubs will emerge from the den in the spring, when food is abundant. Ursids breed once per year at most, and many bears breed only every two to four years. The breeding season is usually in late spring or early summer. Delayed implantation results in most births occurring in January or February. Newborn bears weigh about half a kilogram (one pound) and are about 23 cm (9 inches) long from the nose to the tip of the short tail. Twins are most common in bears, but up to five young may be produced. The cubs nurse for a few months and stay with the female until the next breeding (about a year and a half or more after birth). Most young, however, can get along on their own by about six months of age. Bears reach breeding condition at three and a half to six years of age, males usually maturing later than females. Longevity of bears in the wild ranges from 15 to 30 years, but in captivity they can live considerably longer.

Because of their large size, bears have few natural enemies in the wild. Most mortality occurs because of hunting by humans. On occasion, bears that fail to accumulate enough fat to last throughout the winter may die of starvation. Young bears are more vulnerable to predation because of their smaller size and thus may be killed by other carnivores such as wolves or cougars but most importantly by other bears, especially males. For this reason, females with cubs are highly protective of their young in the vicinity of males.

Home ranges occupied by individual bears vary in size depending on the abundance of food, and larger areas are used when food is in short supply. Although highly variable among geographic areas and even among seasons, American black bears roam areas of 40 to 200 square km (15 to 77 square miles), grizzlies about 300–700 square km. Some polar bears trek across ranges of more than 125,000 square km (48,000 square miles).


Animal Facts: Polar bear

The polar bear's Latin name, ursus maritimus, means “sea bear.” It is the only bear that is considered a marine mammal because it depends upon the marine environment for survival. It is the largest land carnivore in North America. Its long body, neck and skull distinguish it from other types of bears.

The polar bear is well adapted to life in the extremes of the Arctic. Its distinctive white coat acts as camouflage in the snow and ice. That’s important for polar bears as it makes them hard to see when they are stalking seals or trying to hide from hunters. Meanwhile, the soles of the polar bear's feet have small bumps and cavities. These provide suction to prevent the bear from slipping on the icy terrain.

Polar bears spend most of their lives on sea ice, which they use as a platform to hunt their favorite food: ringed seals. A keen sense of smell is key to the polar bear’s success as a hunter, and these bears can detect a seal's breathing hole in the ice from up to a kilometre away.

In Canada, polar bears can be found from James Bay to northern Ellesmere Island, and from Labrador to the Alaskan border. Churchill, Manitoba, on the western coast of Hudson Bay, is one of the three largest polar bear maternity denning areas in the world. Canada is one of five "polar bear nations," along with the United States (Alaska), Russia, Denmark (Greenland) and Norway.


Katso video: 50 Meetrit Raudteest - 50 Meters From The Rails Tallinn Aruküla